voćna dijeta za mršavljenje

Voćna dijeta za mršavljenje

Nutricionista Ankica Simić nam daje i tabelu koliko kalorija sadrže neke od najviše korišćenih vrsta voća na grama:. Umesto da voćnu dijetu pratite duže vreme, u toku nedelje možete odvojiti jedan dan za čišćenje organizma i obrok ili dva u toku dana zameniti voćem - savetuje nutricionista. Ručak: Oko sto pedeset grama barene teletine i jedno parče integralnog hleba. Voćna dijeta koja uključuje voće, kao i orahe i semenke može da dovede do značajnog mršavljenja, u zavisnosti od toga koje voće jedete i u kojim količinama. Večera: Jedna banans i jedna jabuka. Search Search for:. Dakle, tokom trajanja voćne dijete između tri glavna obroka, dozvoljeno je da jedete voće, kada god osetite glad. Naime, voće je siromašno proteinima, pa ako se odlučite za jelovnik zasnovan isključivo na voću može sa kilažom doći i do smanjenja mišićne mase, a kako su mišići najveći potrošači kalorija svaki gram mišićnih vlakana je dragocjen za očuvanje vitke linije. U kategoriji lepota pronađite fenomenalne recepte i najbolju prirodnu kozmetiku.. Večera:   g ribe sa žara, salata od špinata, sira sa smanjenim udjelom masnoće 30 g , 1 šake malina i par jezgri oraha, začinjeno limunovim sokom i s malo maslinovog ulja. Ručak: Oko sto pedeset grama pečenog ili barenog pilećeg belog mesa i jedno parče integralnog hleba. Želite savršenu kožu, zdravu i sjajnu kosu, mladoliko lice bez bora i vidiljivih tragova starenja — na pravom ste mestu. Najbolji rezultat  se postiže već nakon trećeg dana,kada se gubi najviše kilograma. U grama voća ima u prosjeku kalorija i oko deset grama šećera, što nije baš zdravo.

Tretman mršavljenja zagreb

Naime, ako uopšte ne unosite proteine esencijalne amino kiseline uzaludno ćete smršati pomoću voćne dijete, jer već posle nekoliko nedelja možete očekivati da vam se izgubljeni kilogrami vrate. Za ručak možete pojesti povrće u kombinaciji sa mesom ili jajima, a neke žitarice za doručak ili večeru ili kombinacija žitarica i povrća ili salata od povrća i sira. Ručak:  zelena salata s 1 tvrdo kuhanim jajetom, 3 rotkvice, 1 korabom, g puretine bijelo meso sa žara izrezane na kockice, sve začinjeno mršsvljenje sokom i sa ½ šalice jogurta sa smanjenim udjelom masnoće, 1 kruška. Jedna od glavnih potencijalno negativnih osobina voćne dijete je to što ona može uzrokovati nedostatak proteina u organizmu, a samim tim i gubitak ne samo masnih naslaga što jeste vaš ciljveč i gubitak mišićne mase što nije vaš cilj. Ova negativna osobina, sa sobom dalje povlači i banana i voda za mrsavljenje i niz drugih negativnih osobina. Voćna dijeta koja bi sadržala veće količine masnih voća i oraha ne bi dovela ni do kakvog mršavljenja, dok ukoliko jedete niskokalorično voćna dijeta za mršavljenje kao što su jabuke, lubenice ili bobičasto voće voćna dijeta za mršavljenje doći do dramatičnog, ali kratkotrajnog, mršavljenja. Kruh, tjestenina, izravan unos šećera, gazirani sokovi i oni s dodanim šećerom, alkohol i prerađevine nisu dozvoljeni. Umesto voćnaa voćnu dijetu pratite duže vreme, u toku nedelje možete odvojiti jedan ili dva dana za čišćenje organizma. Zdrava voćna dijeta, dakle, nikako ne podrazumijeva da cijeli dan jedete samo voće. Pratite nas na Instagramu. Ručak: Oko sto pedeset grama barene teletine i jedno parče integralnog hleba. Pijte najmanje dvije litre vode, voćna dijeta za mršavljenje, a kavu svedite na jednu dnevno naravno, bez šećera. Poznat je primer holivudskog glumca Eštona Kučera koji voćnx za ulogu Steve Jobs -a bio upravo na voćnoj dijeti, voćna dijeta za mršavljenje.

Video

Krono prehrana za mršavljenje

Umesto da voćnu dijetu pratite duže vreme, u toku nedelje možete odvojiti jedan ili dva dana za čišćenje organizma. Ova dijeta brzo dovodi do vitke linije, posebno ako se za ishranu koristi niskokalročno voće kojeg trenutno ima u izobilju. Voćna dijeta koja uključuje voće, kao i orahe i sjemenke može da dovede do značajnog mršavljenja, u zavisnosti od toga koje voće jedete i u kojim količinama. Dakle, tokom trajanja voćne dijete između tri glavna obroka, dozvoljeno je da jedete voće, kada god osetite glad. Uz to, potrebno je da brinete o pravilnom izboru namirnica, koje ćete tokom dana jesti osim voća. U grama voća ima u proseku kalorija i oko deset grama šećera, što nije baš zdravo. Najbolji rezultat  se postiže već nakon trećeg dana,kada se gubi najviše kilograma. Poznato je da je voće prirodni čistač organizma. Ono što je potrebno da uradite da bi bilo tako, jeste da pažljivo brinete o dnevnom unosu kalorija. Ova dijeta brzo dovodi do vitke linije, posebno ako se za prehranu koristi niskokalorično voće kojeg trenutno ima u izobilju. Ipak, ove činjenice, iako su provereno tačne, ipak ne smete uzimati zdravo za gotovo i pre nego što se odlučite za to da i sami sprovedete voćnu dijetu, najpre se morate dobro informisati o svim njenim pozitivnim, ali i potencijalno negativnim stranama. Leave a Reply Cancel reply. Prehrana bogata voćem ne osigurava dovoljno kalorija. Povezani tekstovi. Najbolje dijete za mršavljenje i skidanje kilograma bez jo jo efekta, koje postižu željeni cilj. Naime, ako uopće ne unosite proteine esencijalne aminokiseline uzaludno ćete smršavjeti pomoću voćne dijete, jer već poslije nekoliko tjedana možete očekivati da vam se izgubljeni kilogrami povrate. Za ručak možete pojesti povrće u kombinaciji s mesom ili jajima, a neke žitarice za doručak ili večeru, ili kombinaciju žitarica i povrća ili salata od povrća i sira. Drugima se dopalo i ovo: Paradajz dijeta od 5 dana iskustva Dijeta sa zelenim čajem iskustva posle 7 dana. Avokado, na primjer, sadrži kalorija, a orasi čak na grama. Od mesa, dozvoljeno je pureće i pileće bijelo meso, i riba.

Recenzije

  • Vira

    Prati Žena.

  • Dahn

    To zavisi od toga koje voće jedete i u kojim količinama.

  • Arashizragore

    Ova dijeta brzo dovodi do vitke linije, posebno ako se za ishranu koristi niskokalročno voće kojeg trenutno ima u izobilju. Banane daju energiju koja nam je potrebna za cijeli dan, šumsko voće je krcato antioksidansima koji sprječavaju promjene u stanicama koje mogu dovesti do nastanka malignih tumora, a bonus je i taj što brišu bore i pomlađuju kožu!

Dajte recenziju