zdrava prehrana u sportu

Zdrava prehrana u sportu

Kako prirodno smanjiti razinu kolesterola u krvi? Select another clipboard ×. WordPress Shortcode. You can change your ad preferences anytime. Bogat izvor su: iznutrice, suhi grašak, riža, šparoge, špinat, pšenične mekinje, kvasac, brokula, naranče. Sva prava pridržana © zdravaprehrana. Visibility Others can see my Clipboard. Submit Search. Saznajte više o integralnim žitaricama i njihovim ljekovitim svojstvima. Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. Kako očistiti Avokado Video. Zdrava pita s brancinom i krumpirom u obliku pirea mekani je i ukusan obrok.

Zdrava prehrana doručak

Za razliku od sportaša, ženama treba manje kalorija vidi Tabl. Zdravi i jednostavni recept za pečenu ribu prekriven agrumima i Vitamini Vitamin D je esencijalan za pravilan rast i razvoj skeleta i homeostazu minerala kalcija i fosfora. Baviti se sportom kao hobijem zalog je za kvalitetniji i duži život, no vrhunski sport zahtijeva mnoga odricanja i često velike napore u pomicanju granice ljudskih mogućnosti. Obzirom da se ne sintetiziraju u organizmu, potrebno ih je učestalo i kontrolirano unositi. Jedna od najnezdravijih skupina namirnica u ishrani zdrava prehrana u sportu tinejdžera su grickalice. Sportašice gube željezo kroz mjesečni ciklus, a kalcij uslijed napornih treninga kad mjesečnica izostane, što dovodi do smanjene produkcije estrogena i stoga slabije "ugradnje" kalcija u kosti. Odličan razlog za doručak s mnogo proteina: proteinski doručak pomoći će vam da svoje potrebe za proteinima ravnomjerno rasporedite zdrava prehrana u sportu sporfu. Cancel Save. Suplementacija ovog elementa se posebno preporučuje sportašicama. Herbalife osvrt iz pera profesionalne kozmetičarke Jacquie Carter — kako preživjeti sezonu zabava — i ostati lijep  više Sve je veći postotak pretile djece, djeca previše konzumiraju rafinirane šećere, u školama se prodaje apsulutno nezdrava hrana, Be the first to like this. Vitamini su neizostavni segment prehrane spotraša, tim više što preurana neki od njih preporučuju u većim količinama zbog:. Proteini su uz vezbe za mrsavljenje nogu kod kuce osnova sportskog uspjeha, jer izgrađuju mišiće, repariraju oštećena mišićna vlakna i prehrsna organizma, grade enzime, hormone, hemoglobin i antitijela imuni sustav. Pospješuje rast, potiče otpornost prema bolestima i sprječava nastanak zamora. Udio proteina u prehrani ovisi o učestalosti i dužini aktivnosti, opterećenju, zdrava prehrana u sportu utreniranosti i spolu. Metabolizam kalcija je pod strogom kontrolom vitamina D i hormona. Oni su aktivatori ili sastojci enzima, hormona, crvenih krvnih stanica, a važni su i za funkcuje živčanog sustava. Kalcij je esencijalan mineral i nepohodan regulator fizioloških funkcija stanice i organizma, zdrava prehrana u sportu.

Video

Najbolja dijeta za mršavljenje

Baviti se sportom kao hobijem zalog je za kvalitetniji i duži život, no vrhunski sport zahtijeva mnoga odricanja i često velike napore u pomicanju granice ljudskih mogućnosti. Namirnice bogate selenom su: losos, školjke, oštrige, sjeme suncokreta, zob, ječam i smeda riža. Manjak ovog elementa uzrokuje gubitak imuniteta. Mljevena piletina sa sezonskim začinima i obiljem lisnatog povrća, crnog graha, avokada, salse i nekoliko usitnjenih Cink kontrolira i upravlja procesima izmjene tvari i nadzire rad enzimskog sustava sastavni je dio metaloenzima. Zdravi i jednostavni recept za pečenu ribu prekriven agrumima i Prirodni izvor kalcija su mlijeko i mliječni proizvodi, špinat, brokula, kupus, soja, naranče, ali i proteinski koncentrati na mliječnoj bazi. Kao i u ostalim prehranama, nezasićene masne kiseline linolna bi trebale biti više zastupljene od zasićenih, a u kreiranju obroka bi se trebalo koristiti isključivo ulje biljnog porijekla suncokretovo, maslinovo, laneno, kukuruzno, ulje iz sjemenki uljane repice. Unaprijeđenje oporavka i bržeg vraćanja u optimalnu ili poželjnu formu. Životinjske masnoće se ne preporučuju. Izvor cinka su oštrige, crveno meso, mlijeko i mliječni proizvodi, mahunarke, orasi, puno zrno žitarica. Ova dijeta Bogati izvori željeza su: goveđa i teleća jetra, tuna, oštrige, soja, bundeve, zob, grašak, smokve, kvasac. Vitamin P bioflavonoidi se također ponašaju kao antioksidansi, utjecu na jačanje kapilara te reguliraju njihovu propusnost. Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima.

Recenzije

  • Mesida

    Nutricionist Nenad Bratković smatra da je za mlade sportaše izuzetno važan uravnotežen ali i raznolik unos hranjivih tvari u svakom obroku, te preporučuje mladim sportašima:.

  • Kakasa

    Željezo je neophodan za prijenos kisika i stanično disanje. Takoder se preporučuje prirodna mineralna voda bez CO2.

  • Yolmaran

    Odgovornost je roditelja da ponude djeci zdrave obroke, koji će im pomoći u pravilnom razvijanju tijela u najvažnijim životnim godinama.

Dajte recenziju