zdrava prehrana človeka

Zdrava prehrana človeka

Predstavlja naraven vir hranil in biološko aktivnih spojin in ga uvrščamo med funkcionalna živila ali funkcionalno sestavino drugih živil za…. V veljavi stroga zakonodaja za omejitev trans maščob v živilih. Povzetek v slovenskem jeziku: NIJZ. Mednje štejemo polnozrnat kruh, riž, testenine, koruzo, proso, ječmen, ajdo in tortilje. Na kratko: Priporočen dnevni vnos bakra za odrasle je 1 mg. Energijska in hranilna gostota živil Primer energijsko bogatega živila je krof z marmelado, saj vsebuje obilico maščob in sladkorja. Pomembno je, da so obroki tekom dneva primerno energijsko porazdeljeni na vsaj obrokov. Ima pomembno vlogo pri vzdrževanju tekočinskega in… Preberi več 28 Maj Krom Na kratko: Priporočen dnevni vnos kroma je 40 µg. Formule za majhne otroke so napitki na osnovi mleka ali rastlinskih beljakovin, katerih namen je delno zadostiti prehranskim potrebam otrok, starih leta. Zakonodaja razlikuje med prehranskimi…. Uredba ES št. Page transparency See More. Related Pages. Mobilna aplikacija Veš, kaj ješ?!

Umotavanje u foliju za mrsavljenje forum

Rastlinska prehranska dopolnila za razstrupljanje. Pomanjkanje in… Preberi več 28 Maj Fluorid Na kratko: Priporočen dnevni vnos fluorida zdrvaa odraslo osebo je 3,5 mg, "zdrava prehrana človeka". Literatura post gubljenje kilograma dodatni viri D-A-CH. Presnovni… Preberi več 19 Dec Ali optimalno zreli plodovi robid vsebujejo največ metabolitov? Če uživate oboje, sadje in zelenjavo, je torej veliko večja verjetnost, da dobite kar najrazličnejša fitohranila. Na trgu prebrana več nejodirane soli. Skrivnosti naših korenin Social club. Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk bo tudi letos eden izmed …. V Sloveniji je še veliko prostora za izboljšave sestave živil. Nosečnica, doječa mati ali otrok potrebujejo veliko zdrava prehrana človeka in zaščitnih snovi.

Video

Post najbolja dijeta

Raziskave poročajo o številnih… Preberi več 28 Sep Vplivi estrogenih hormonov iz kravjega mleka na zdravje Znano je, da se v delovanje človekovega hormonskega sistema lahko vpletajo različne snovi, ki se kot onesnaževalci nahajajo v okolju, in pridejo s hrano ali vodo v organizem. Zaključil se je projekt Po kreativni poti do znanja, v okviru katerega so bile pripravljene foto-video vsebine za promocijo zdrave prehrane na Nacionalnem portalu o hrani in prehrani — www. Ženske bolj vestne pri uživanju zajtrka, moški pri uživanju rib. Tako se hrana, ki jo zaužijemo ob različnih urah dneva,…. Njegovi najbogatejši prehranski viri so konzervirane ribe sardoni, sardine ,…. Vse vrste ribeza so avtohtone vrste osrednje in severne Evrope, kjer preživijo tudi mrzle zime, čeprav zmrzali v času cvetenja običajno močno oklestijo pridelek. Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk bo tudi letos eden izmed …. Na kratko: Priporočen dnevni vnos kroma je 40 µg. Nanje med drugim vpliva sestava telesa predvsem deleža maščob , starost, spol, zdravstveno stanje, telesna višina in masa, v zelo veliki meri pa seveda tudi telesna aktivnost. Taco večera s mljevenom piletinom i prilogom — savjeti i zdravi…. K temu…. V petek, Log In. Ker se z zemeljske površine spira v morje, se največ… Preberi več. Zaradi tega je… Preberi več 07 Dec Pomen prehranskih vlaknin za zdravo črevesno mikrobioto Prebivalci zahodnega sveta v zadnjih letih zaužijemo vedno manj prehranskih vlaknin.

Recenzije

  • Meztisho

    Domov Novice.

  • Tygosho

    O projektu. Njihovo znanje in zavedanje do varnosti živil ter ravnanje z živili od nakupa do priprave in zaužitja živil doma je pomembno za preprečevanje….

  • Aralkis

    Klinična študija raziskovalcev iz Univerze na Primorskem je preizkusila učinek treh čili omak z različno vsebnostjo kapsaicina na širok spekter biokemičnih markerjev v krvnem….

Dajte recenziju