tekuća dijeta prije kolonoskopije

Tekuća dijeta prije kolonoskopije

Liječnik treba napraviti dijetu nakon kolonoskopije na temelju općeg blagostanja pacijenta. Ista doza koju trebate piti nakon večere. Uoči pregleda preporuča se odmah nakon večere razrijediti ml sirupa prema uputama i uzeti otopinu do kraja dana. Jedna od važnih dijagnostičkih studija koje omogućuju procjenu stanja debelog crijeva i rektuma je kolonoskopija. Laksativi moraju zadovoljiti kriterij učinkovitosti, tolerabilnosti i sigurnosti. Posljednjeg dana pripreme za kolonoskopiju crijeva ne smije jesti čvrstu hranu. Intestinalna opstrukcija tankog crijeva Dijagnostika. Kvaliteta čišćenja crijeva glavni je preduvjet za visoku učinkovitost kolonoskopije. No, kako bi se postupak provodio s najvećom učinkovitošću, potrebno je pripremiti. Na dan pregleda ne smije jesti, dopušteno je samo prozirno piće. Zbog besshlakovaya dijeta ne pruža adekvatnu količinu kalorija i hranjivih tvari koje osoba treba biti u skladu s njim može biti samo na nekoliko dana. Tekućina će brzo ući u crijeva.

Skidanje sala sa stomaka sarajevo

Ukupni volumen unosa tekućine mora biti najmanje pola dijeta najbolji dorucak dnevno. Mnogi pacijenti zabrinuti su za mogućnost da se pije prije kolonoskopije. Šećerne Bolesti Što pokazuje X-zraku crijeva i kako to radi s barijem? Glavni uvjet prije postupka za proučavanje debelog crijeva je čisti crijeva. Kao što smo već shvatili, potrebno je sastaviti prehranu prije kolonoskopije od proizvoda s minimalnim sadržajem vlakana i prozirnih tekućina, tekuća dijeta prije kolonoskopije. U crijevu je bio kvalitativno pripremljen za kolonoskopiju? Dijeta prije kolonoskopije crijeva može imati raznolik, ali štedeći tijelo. Diijeta ovaj dan možete jesti kuhano i uglađeno povrće. Potonji imaju veću vjerojatnost da će ometati postupak. Tekuća dijeta prije kolonoskopije mu je potpun odsutnost fekalne mase u lumenu debelog prijs i smanjenje nelagode tijekom kolonoskopije. Nedieticheskie proizvodi dodati tjedno. Proizvodi su bolje tekuća dijeta prije kolonoskopije, pirjati ili peći. Prilikom promatranja prehrane bez troske kako bi kolonoskopjje pripremili za kolonoskopiju, dieticians preporučuju isključivanje iz prehrambenih proizvoda koji pridonose nadutosti, uzrokuju nadutost i prostranu stolicu.

Video

Efikasne vježbe za mrsavljenje

U 14 sati zadnji obrok izvodi se prema zahtjevima bez troske bez prehrane prije kolonoskopije, a navečer uzimaju pripravak koji olakšava pražnjenje crijeva. Sve svježe voće i bobice. Nutricionisti preporučuju da se pridržavaju zasebne hrane nemojte miješati hranu i, ako je moguće, konzumirajte ih u sirovom obliku. Pacijenti koji pate od teških zatvora trebaju se liječiti istodobno s poštivanjem prehrane bez troske, koja se mora držati najmanje 5 dana za uzimanje laksativa. Na ručak i večera — jogurt i čaja. Prije kupnje, ne zaboravite mjeriti veličinu struka. Proktolozi propisuju proučavanje debelog crijeva u nazočnosti izrazitih simptoma koji govore o problemima. Ako se prehrana ne pridržava ili se nepravilno provodi, svi napori za pripremu crijeva, čak i uz najučinkovitiji oralni pripravci, neće dati željeni rezultat. Neugodni postupci i uporaba ricinusovog ulja mogu se izbjeći ako se priprema za kolonoskopiju Fortransa ili jednog od njegovih analoga - Endofalk, Flitom, Lavakol. S malim udjelom masnoće u potpunosti isključuju iz jelovnika hranu bogatu vlaknima ili izazivaju fermentaciju u crijevima:. Neposredno prije studija, morate gladovati 12 sati, tj. Obično se to događa sata nakon uzimanja ricinusovog ulja, nakon što je 19 nakon dva čišćenja kuhana voda na sobnoj temperaturi od 1,5 litara s intervalom od jednog sata. Unatoč činjenici da prehrana prije kolonoskopije može trajati samo 2 dana, bolje je i dalje promatrati svoj tjedan. Tijekom dana preporuča se piti do 12 čaša tekućine. Iz nje morate izuzeti sve povrće, voće, kruh i slastice. Share on Facebook Share on Twitter. Pod zabranom vremena prehrane, hrana koja malo koristi za tijelo pada.

Recenzije

  • Kazidal

    Ako iz nekog razloga bolesnik nije dobio individualnu dijetu prije kolonoskopije od liječnika, postoji nekoliko opcija s ciljem olakšavanja i purgacije, nakon čega slijedi kolonoskopija. Dijeta s ograničenim sadržajem vlakana treba zamijeniti tekućinom transparentnom prehranom.

  • Shakabar

    Bolesnike koji pate od hemoroida ili imaju analne lezije i pukotine, o tome treba obavijestiti liječnika.

  • Dogore

    Pijenje u ovom trenutku još uvijek je dopušteno.

Dajte recenziju