dukanova dijeta 2 faza recepti

Dukanova dijeta 2 faza recepti

Za ovih sedam kilograma viška, mi je trebalo nešto manje od šest meseci ali ne žalim se. Dukan dijeta u svojoj prvoj fazi preporučuje veće količine čistih proteina. Dukanova dijeta Dijete. Uz uobičajnih pola sata šetnje, preporučuje se i izbegavanje liftova kao dodatna fizička aktivnost. Nije preporučljivo da pratite režim ishrane koji drastično ograničava unos ugljenih hidrata. Od ugljenih hidrata mogu se jesti samo ovsene mekinje, dok  je hleb  tokom iste strogo zabranjen. Ukoliko ne podnosite da jedete hleb bez namaza onda se postarajte da to bude dijetalni namaz bez masti. Pjer Dukan veliku pažnju posvećuje samom pacijentu, njegovim navikama, sklonostima i emocijama koje su rezultirale viškom kilograma i nudi efikasno i trajno rešenje problema gojaznosti. Posolite i dodajte crveni biber u zrnu. To može biti bilo koji dan u nedelji, dr. Ovaj dan je obavezan i ne sme se preskakati. Zato je ova dijeta način života a ne samo kratkoročni metod gubitka kilograma. Preporučujemo vam još jedan odličan tekst  — kako se drži Montinjak dijeta. Zobene mekinje smanjuju apetit i produžavaju osećaj sitost obzirom da imaju izuzetno moć upijanja.

Zdrava hrana nis vozdova

Na malo ulja izdinstajte crni luk, a zatim dodajte vrganje, posolite, pobiberite i dinstajte nekoliko minuta. Pročitala sam na internetu da može i tako, s tim što sam zadržala jedan čist proteinski dan, koji izguram nekako. Držite još 10 minuta unutra. Tijekom dijete svaki ćete dan moći uživati u uglikohidratima u formi jedne žlice zobenih dukanova dijeta 2 faza recepti. Polako se uvodi povrće u ishranu. Što je priznaćete jako dobar rezultat. Dukanova dijeta je izum francuskog nutricioniste i lekara Pjera Dukana. Dodaci: čaj, kafa, dukanova dijeta 2 faza recepti, sirće, začinsko bilje, kiseli krastavci, limun ne kao napitaksol i senf u ograničenim količinama. Takođe, savetuje se da se bar jednom nedeljno jedu samo proteini kao u fazi 1. I Faza napada — podrazumeva čistu proteinsku dijetu. Ova faza zapravo predstavlja veoma važan psihološki momenat, kada pacijentu treba podrška da ostane na pravom putu i konačno reši problem prekomerne težine. Vrste kolačića: Tehnički, Marketing Prihvati sve Postavke. Inspiraciju za dijetu i fazni režim ishrane je dobio od jednog gojaznog pacijenta, tako što je tvrdio da može da izgubi na težini ako se odrekne bilo koje namirnice osim mesa. Junetina u sosu predstavlja idealan ručak, evo kako se sprema. U drugom ciklusu nastavlja sasi voda za mrsavljenje iskustva sa gubitkom kilograma dok treći i četvrti ciklus predstavljaju fazu stabilizacije željene težine. U ovoj se fazi kilogrami ne gube, ali se i ne dobivaju. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja. Dukanova dijeta 2 faza recepti se bazira na konzumiranju visokoproteinskih namirnica a svi ugljeni hidradti su rigorozno ograničeni — uključujući voće, skrobno povrće, mahunarke i integralne žitarice.

Video

Kako skinuti salo s trbuha

Arhiva Blog Coolinarike. Jedino ograničenje je da sve namirnice moraju biti veoma niskog sadržaja masti. Imam viška kilograma još od kraja srednje škole. Dodajte jedno jaje može i samo belance , kašiku umetnog zaslađivača i malo soli po želji. Ali sam se stvarno i pridržavala svega. Namernice u okviru ove faze uključuju paradajz, krastavce, rotkve, spanać, luk, mahunarke, pečurke, zelje, komorač, sve vrste zelene salate, tikvice, papriku, šargarepu, celer, blitvu, patlidžan. Vrste povrća pogodnog za ovu fazu su one koje ne sadrže skrob, kao što su zelena salata, spanać, celer, krastavac, paradajz… Povrće se može jesti sirovo, pareno ili u supi i kao varivo. Faza konsolidacije služi kako bi se stabilisao režim ishrane i kako bi se uspešno izvršio prelaz sa striktnog režima ishrane na normalne navike u ishrani. Proteini takođe pomažu da se osećate sito duže vremena nego kada unosite ugljene hidrate. Zobene mekinje smanjuju apetit i produžavaju osećaj sitost obzirom da imaju izuzetno moć upijanja. Drugi put mi je bilo mnogo teže jer umesto 5 trebala sam da oslabim 14 kila. Pored mesa u visokoproterinsku hranu ubrajamo jaja i soju. Inspiraciju za dijetu i fazni režim ishrane je dobio od jednog gojaznog pacijenta, tako što je tvrdio da može da izgubi na težini ako se odrekne bilo koje namirnice osim mesa. Funkcioniše kao dvotaktni motor koji sagoreva kalorije. Ali sam to isto tako držeći prehranu s par dana ove dijete i skinula. Napomene: U ovoj fazi se ne preporuča vježbanje.

Recenzije

  • Malakasa

    Zobene mekinje smanjuju apetit i produžavaju osećaj sitost obzirom da imaju izuzetno moć upijanja.

  • Kera

    Ovsene mekinje — 2,5 supene kašike dnevno.

  • Yojin

    Druga faza Dukan dijete, direktno se nadovezuje na prvu fazu ove dijete i predstavlja period u kome u ishranu pored proteinskih namirnica uvodite i namirnice od svežeg ili barenog povrća i to povrća koje ne sadrži skrob. Što je najbolje, kosa mi se jako oporavila, gušća je i mekša, nekako življa a i koža mi je blistavija.

Dajte recenziju