kako izgubiti kilograme posle porodjaja

Kako izgubiti kilograme posle porodjaja

Na početku ćete izgubiti kilograme jer ste samim time što ste izbacili jednu grupu namirnica smanjili unos dnevnih kalorija. Ako niste raspoloženi da grickate jabuke i pomorandže, kupite blender i napravite kašast napitak. Ako ste trudnoću počeli s normalnom težinom i u trudnoći se udebljali preporučenih kilograma, bit će vam potrebno nekoliko mjeseci da vratite staru kilažu - ako pripazite što jedete te počnete vježbati. Premazivanje beba rođenih na carski vaginalnim brisom ipak nema smisla i može biti opasno! Trebalo bi da srazmerno unosite namirnice i uskladite unos povrća i ugljenih hidrata na svako parče mesa koje pojedete. Cvekla — Supermen među povrćem April 10th, U osnovi, morate da unosite sve neophodne hranljive sastojke, ali iz kvalitetnih izvora. Bez obzira na to koliko se pripremate na porođaj, ako ste u očekivanju djeteta, dobro…. Kako biste dodatno smanjili unos masnoća, skinite kožu s piletine, odrežite očitu masnoću s crvenog mesa, kupujte niskomasne mliječne proizvode… Naime, masti su koncentrirani izvor energije, pa trebate ograničiti unos namirnica koje ih sadrže u visokom udjelu ulja, maslac, margarin, majonezu, mesne prerađevine, masno meso itd. Oporavak je posebno važan ako je porođaj bio težak; Vašem telu će možda trebati dodatno vreme da se oporavi. Oko sebe možda vidite poznate osobe koje su odmah nakon porođaja uskočile u svoje najuže traperice, ali to ne znači da su te kilograme gubile na zdrav način, koji je dobar za njihovo tijelo. Naime, upravo se višak kilograma nakon trudnoće u istraživanjima često povezuje s prekomjernom težinom godina poslije. Ako nikako ne možete skinuti kilograme, potražite stručnu pomoć liječnika i nutricionista. Možda zvuči čudno, ali službeno držanje dijete samo vas može skrenuti s puta do krajnjeg cilja - gubitka kilograma nakon trudnoće. Kada ste umorni, vaše tijelo otpušta hormone stresa, a to uzrokuje debljanje.

Kako smršaviti vodom

Ako niste raspoloženi da grickate jabuke i pomorandže, kupite blender i napravite kako smršaviti sa đumbirom napitak. Manje masno crveno meso, piletina i puretina, mahunarke soja, grah, leća, grašak imaju manje masti, ali obiluju proteinima i vlaknima. Naravnopostoje izuzeci od pravila. Ako ste trudnoću počeli s normalnom težinom i u trudnoći se udebljali preporučenih kilograma, bit će vam potrebno nekoliko mjeseci da vratite staru kilažu - ako pripazite što jedete te počnete vježbati. Neka vam u svakodnevnoj ishrani budu zastupljeni, na primer, zeleni čaj, bobičasto voće, začini šafran i beli luk, a izbegavajte prerađeni šećer koji povisuje nivo šećera u krvi i izaziva pad imuniteta. Stručnjaci još uvek ispituju ove pilule i koliko su bezbedne za korišćenje pa čak i za žene koje ne doje bebu. Eklampsija,dijastaza stomaka i trbušnih mišića,visok pritisak i neuobičajene hipertenzije tokom trudnoće i posle porođaja, zahtevaju poseban pristup samom treningu uz obavezne konsultacije sa lekarom. Želja da se organizam brzo vrati u formu,da stomak bude ravan,da se vide trbušnjaci,da se povrati kondicija je prirodna i normalna,ali ne smemo dozvoliti da zbog toga vežbe za stomak posle carskog reza i trudnoće budu nestručno vođene. Energetska potrošnja se povećava uvođenjem individualnih treninga u svakodnevni ritam porodilje. Ovaj tip program mrsavljenja beograd hidrata je mnogo bolji od ugljenih hidrata u belom hlebu koji se brzo vare, kako izgubiti kilograme posle porodjaja. Neke smernice Vam mogu pomoći kako izgubiti kilograme posle porodjaja zdravom i efikasnom gubitku kilograma i viška sala u organizmu:. No iako svaka mlada mama žudi za tim da nakon porođaja što prije vrati svoj stari izgled i težinu, jako je važno biti strpljiv sa svojim tijelom. Teretane u svojoj ponudi često imaju i vježbanje za mame i bebe, što je višestruko korisna stvar i za vas i za vašu bebu, ali i za vaš odnos. Moramo voditi računa da unosimo dovoljno kalorija u zavisnosti od visine,težine i starosti,a deficit praviti na osnovu naknadnih kalorija. Takođe,kada je u pitanju celulit posle trudnoće i pojava strija nakon porođaja osmišljavaju se posebni programi i vežbe koje će specifično uticati na te vrste problema kod žena, "kako izgubiti kilograme posle porodjaja". Velika internacionalna studija potvrdila: Porod kod kuće je jednako siguran kao i onaj u rodilištu! Važan je unos kalcijuma Iako postoje kako izgubiti kilograme posle porodjaja rasprave o tome koliko kalcijuma žene koje doje treba da uzimaju, prema aktuelnim preporukama unos kalcijuma treba da bude isti za sve žene bez obzira da li su kako izgubiti kilograme posle porodjaja drugom stanju, ili doje, ili ne. Riba je jedna od tih supernamirnica jer je bogata omega 3 masnim kiselinama koje pomažu vašoj bebi da razvije zdrav mozak i živčani sustav.

Video

Najbolja hrana za ravan trbuh

Osim toga, hrana bogata vlaknima zahtijeva više žvakanja, pa ne možete unijeti velike količine hrane, a time i energije u kratkom vremenu. Ako neka porodilja ima prekomeran višak kilograma i indeks telesne mase, potpuno je normalno da mršavljenje bude i do 2,5 kg nedeljno. Velika internacionalna studija pokazala je kako za rodilje bez komplikacija u trudnoći porođaj kod kuće…. Osim toga, držanje stroge dijete koja svodi na minimum ili eliminira cijelu jednu skupinu namirnica poput dijete bez ugljikohidrata nije zdrav i balansiran način prehrane. Pošaljite recept Pogledajte ostale recepte. Odrasle osobe trebaju unositi 1,5 l tekućine dnevno, a ako su tjelesno aktivne, tada i više. Otkrijte magiju ribljeg ulja Omega 3 masne kiseline iz ribe i suplementi ribljeg ulja poboljšavaju čulni, kognitivni i motorički razvoj kod beba. Gubitak viška sala na stomaku i ostalim delovima tela će biti efikasan. Bebe rođene vaginalno imaju u crijevima majčine bakterije iz crijeva, dok ih bebe rođene na…. DHA nije dobra samo za decu — kod majki se smanjuje indikacija za nastanak postporođajne depresije! Ovde posebno ističemo da je najbolji period za mršavljenje od 5- 10 meseca nakon porođaja. Ovaj tip ugljenih hidrata je mnogo bolji od ugljenih hidrata u belom hlebu koji se brzo vare. Individualni ili personalni treninzi imaju za cilj da poboljšaju zdravstvene performanse kod vežbača. Trebalo bi da srazmerno unosite namirnice i uskladite unos povrća i ugljenih hidrata na svako parče mesa koje pojedete. Na ovaj način se uspostavljaju  odgovarajuće redovne zalihe mleka i pruža se prilika majkama da se oporave od trudnoće i, naravno, od porođaja. Optimalan gubitak viška kilograma posle porođaja podrazumeva gubitak do 1kg nedeljno. Anketa Podržavate li štrajk u školama?

Recenzije

  • Mezimuro

    Kada unosite ugljene hidrate, konzumirajte složene ugljene hidate kojih ima u integralnom hlebu, krompiru i braon pirinču. Vašem organizmu je sve to potrebno u određenim količinama.

  • Natilar

    Možda vam se čini nemogućim naći pola sata za vježbanje dok imate malu bebu, ali počnite s vježbanjem od desetak minuta tijekom dana dok ne uspijete doći do polusatnog vježbanja.

  • Kazibei

    Možda vam se čini nemogućim naći pola sata za vježbanje dok imate malu bebu, ali počnite s vježbanjem od desetak minuta tijekom dana dok ne uspijete doći do polusatnog vježbanja.

Dajte recenziju